Sherita Jager

Wat fijn dat je op mijn website terecht bent gekomen. Ik stel me graag aan je voor! Ik ben Sherita Jager en ik ben freelance tekstschrijver, columnist en vertaler. Ik werk met veel precisie, plezier, kundigheid en enthousiasme en help je graag met jouw project!

Mijn achtergrond

Ik zou graag willen zeggen dat ik van jongs af aan al bezig was met schrijven, maar dat zou niet de waarheid zijn. Als meisje wilde graag archeoloog of slangenmens worden. Daarnaast vond ik het ook leuk om stenen open te breken in de hoop een diamant te vinden en maakte mijn eigen sieraden. Ik schreef wel veel lieve briefjes aan mijn ouders en Sinterklaas, maar dat doet ieder kind, toch?

Na mijn havo-opleiding studeerde ik Journalistiek aan de School voor Journalistiek, in Utrecht. Tijdens deze opleiding leerde ik alle ins en outs van het vak Journalistiek, en ik studeerde af in de richting tijdschriften. In mijn derde studiejaar vertrok ik naar Madrid voor een Spaanse minor in Filosofie en Moderne Geschiedenis aan de Universidad Autónoma Madrid.

Voor mijn laatste studiejaar liep ik stage bij de Telegraaf Media Groep, en bij het bekende vrouwentijdschrift Grazia. Voor mijn scriptie onderzocht ik het effect van het schoonheidsideaal in de media op het zelfbeeld van vrouwen, een onderwerp waar ik nog altijd graag over spreek.

Mijn sterke genres en interesses

Ik schrijf dus heel graag en ik heb een brede interesse. Mijn sterke genres zijn sfeer- en achtergrondartikelen, interviews, reportages, persoonsbeschrijvingen en gedichten. Ik heb veel interesses, waaronder mensen, talen, cultuur, Spanje, Latijns-Amerika, genderstudies, sociologie, beauty, geschiedenis, filosofie, liefde, minimalisme, seksisme, feminisme, cultuur, mode, trouwtrends, duurzaam leven, (natuurlijk) ouderschap, borstvoeding, langvoeden, en sieraden.

Kan een mens zoveel interesses hebben? Ja.
Is het handig? Soms. Ik heb altijd wel een leuk gespreksonderwerp.

Weetjes

  • Ik hou er niet van om met sokken aan te slapen en ik ben slecht in grapjes vertellen.
  • Op papier ben ik grappig, maar in real life kan ik écht geen goede grap vertellen.
  • Ik heb een hekel aan wortels raspen, en ik twijfel altijd tussen links en rechts, 56 en 65.
  • Ik kan niet tegen enge films en ik ben bang voor mieren.

En toen ineens dacht ik, het is klaar. Hier in Nederland vind ik het maar naar.
Ik pakte mijn kleding, mijn knuffel en gaf iedereen een dikke afscheidszoen. Ik ga naar Madrid, maar wat zal ik daar eens doen?
Receptionist, coördinator, en wat vertalingen en teksten schrijven hier en daar.

Maar na vier jaar dacht ik weer. Het is klaar.
Meer tijd voor mijn eigen project. Dat klinkt toch wel perfect.

Dus ik presenteer hier, MOOWOO, voor al jouw woordspellen. Vertalen, verhalen of gewoon wat teksten.

Waarmee kan ik jou helpen?

Bekijk mijn LinkedIn voor meer informatie over mijn werkervaring en diploma’s. En op mijn Instagram, Facebook en Twitter krijg je een betere indruk van mijn dagelijks leven.